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† Ralf Scholze


Premium (World), Meerbusch

Blair Athol

http://www.youtube.com/watch?v=Zjrkd_RZFFY&feature=related

Chicken with Blair Athol Cream Sauce

* 4 breasts of chicken
* 1 tbsp runny honey
* vegetable oil
* salt and black pepper

For the sauce

* Dash of Blair Athol 12 Year Old Single Malt Whisky
* 150ml/6fl oz chicken stock
* 150ml/5fl oz double cream

Method

1. Preheat the oven to 200C/400F/Gas 6.
2. In a roasting tin, brown the chicken breasts in a little oil. Season both sides, turn skin side up and pour over the honey.
3. Roast until cooked through - about 20 minutes. Ensure chicken juices run clear when pierced. Remove the chicken from the pan and keep warm in the oven while you make the sauce.
4. Pour off any excess fat, add the whisky and chicken stock and bring to the boil, reducing the liquid by about a third, scraping to make sure you include any of the juices from the chicken.
5. Stir in the cream, bring to the boil and allow it to reduce a little.
6. Adjust the seasoning and serve spooned over the chicken.

Kommentare 14

  • Ivy Ó Donóghúe 27. August 2010, 23:05

    Das Stillhouse voller Efeu ...
    Der Malt süß und rauchig ...
    warm ...
    lecker.....
    i love it ...
    das bild auch !
  • Reinhold Bauer 27. August 2010, 23:02

    feuerwasser, wie es kaum authentischer und appetitilicher in szene gesetzt werden kann.

    lg reinhold
  • Paul Wessel 3. Januar 2010, 14:24

    Alles Gute, Glück und vor allem Gesundheit für 2010.
    Gruß Paul
  • Axel Wesche 1. Januar 2010, 14:33

    das neue Jahr fängt ja gut an :-) Prosit Neujahr
    und alles Gute für 2010
    lg Axel
  • Achimmüller Müller 8. Dezember 2008, 21:51

    echt tooles, stimmungsvolles bild!
  • † Ralf Scholze 6. Dezember 2008, 19:38

    nö, wilde ausrüstung habe ich nicht. die ausleuchtung erfolgte hier auf einem gartentish mit einem kosmetikspiegel (EOS 5 analog, sigma 105mm/2,8 makro stativ) Mehr braucht man nicht

    lg

    ralf
  • Heidi Dressi 6. Dezember 2008, 19:13

    Ein klasse Foto. Um so gut zu werden muss ich noch viel lernen. Warscheinlich hast du eine bessere und umfangreichere Ausrüstung als ich. Trotzdem finde ich das Foto einfach umwerfend.
    LG Heidi
  • cirrus56 2. Dezember 2008, 23:33

    Nice chicken Whisky cream sauce recipe.
    Though pouring the excess fat from the chicken,
    it might not be true lowfat food after adding cream.
    But it may taste quite well.
    I might concider a small adjustment to the recipe.
    Adding the whisky past the boiling,
    in order to keep more of the delicious whisky flavour
    might be a plus for an experience in a new world of taste.

    Bon Apetit Gunther
  • Hans-Peter aus München 31. Mai 2008, 18:14

    Gelungene Aufnahme, schönes Schärfespiel.
    VG Hans-Peter
  • Pia Pohl 30. Mai 2008, 22:53

    klasse foto ..... schönes schärfe-spiel
    hg pia
  • Joachim Irelandeddie 25. März 2008, 21:44

    Schön so aufgenommen!

    lg irelandeddie
  • Sven Heckel 22. März 2008, 17:32

    einfach nur klasse, tolles licht,
    lg.sven.
  • HGB Digitalfoto 21. März 2008, 19:38

    ..hab ich grad erst mit meinem Freund geleert. #Seufz#
    ...aber die nächste wartet schon...
    Klasse !
    HG
    (p.s. tolle Info !)
  • HGB Digitalfoto 26. Januar 2008, 9:52

    Danke für das schöne Foto und das passende Rezept zum Whisky. Gut gemacht.
    In Blar Athol war zuletzt 1984 auf der Hochzeitsreise.
    HG