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Ronald W. (np)


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chicken momo

meines wissens ein tibetisches gericht, war die lieblingsspeise des kleinen indischen mädchens komal

es gab auch vegetable momo und mixed momo im restaurant

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Ronald W. (np)

Kommentare 2

  • Ronald W. (np) 4. Januar 2004, 20:11

    @rainer: das ist die tischdecke. ja lecker ist es!!!
    @sylvia: danke dir, wenn ich nur kochen könnte :-)
    ...
  • Sylvia Mancini 4. Januar 2004, 20:07

    Sieht sehr lecker aus, vor allem auch die Sauce. Musste gleich nach einem Rezept suchen (leider nur ohne Sauce vorhanden).

    TIBETAN MOMO
    2 medium onions, finely chopped
    1 lb. Yak* meat, finely chopped
    2-5 cm. minced ginger
    2 tablespoons soy sauce
    3 cloves minced garlic
    salt to taste
    4 cups flour
    oil or vegetable oil spray

    Method: Mix the flour with enough cold water to make a fairly
    stiff dough. Knead it well and roll small pieces into thin rounds,
    about 3 1/2 inches in diameter. Mix meat, onion, garlic, soy sauce,
    ginger and salt together. Put a teaspoon of meat mixture in
    each little pancake and fold over. Pinch, flute or pleat the edges
    together so the momo looks like a half-moon or is round shaped.

    Lightly coat a bamboo or metal steamer with vegetable spray
    and arrange momo so they do not touch. Cover and steam over
    boiling water for l0-15 minutes. Momo also can be cooked
    in broth and served as a soup or fried.
    From: Tibetan Cooking by
    Indra
    Majupuria and Diki Lobsong
    * This recipe will work well with beef, lamb, pork or chicken,
    all of which are traditional for momo.